Elosztótábla cseréje

Elosztótábla cseréje
Lehetséges, hogy az elosztótáblával látszólag semmi baj nincsen, mégis előfordulhat, hogy miatta értékes berendezések mennek tönkre vagy ami még rosszabb, válhat elektromos tűz forrásává is. Az elosztótábla rendszeres karbantartás mellett is elöregedhet és éretté válhat a cserére. Egy több évtizede üzemben lévő berendezést bizony érdemes mielőbb kivonni a forgalomból és helyére egy korszerű, megbízható táblát beépíteni.

Villanyszerelő gyorsszolgálat – Budapest

Hogy az új elosztótábla esztétikusabb, csupán a legcsekélyebb érv, ami mellette szól. Ezenfelül azonban nagyban megnöveli biztonságunkat és otthonunk védelmét, hiszen kulcsfontosságú szerepet tölt be. Rajta keresztül kapja a lakás a teljes áramellátást, ha üzemzavar keletkezik benne, a teljes hálózat kárát láthatja.

Elosztótábla cseréje
Elosztótábla cseréje

Az egyfázisú elosztótáblákat jóval egyszerűbb kicserélni, mint a háromfázisúakat. A vezetékeket jelöljük meg különböző színű szigetelőszalagokkal, hogy megőrizhessük az eredeti állapotot. Ha a kismegszakítókba több vezeték volt bekötve, az eredeti fázis sorrend megtartásával több kismegszakítóra lehet szétválasztani. A legfontosabb, hogy a munkának csakis feszültségmentesítés után kezdjünk neki! Azonban erősen javasolt villanyszerelő bevonása a munkába.

Villanyszerelés Budapesten és Pest megyében