A kismegszakító szerepe és cseréje

A kismegszakító szerepe és cseréje
A kismegszakító legfontosabb feladata, hogy túlzott terhelés és rövidzárlat elleni védelemmel lássák el otthonunkat. Nélkülözhetetlen részei tehát a lakás elektromos rendszerének, működését pedig legalább alapszinten senkinek sem árt megismerni, hiszen ha zárlat van vagy elektromos szerelést végünk a lakásban, elkerülhetetlen a használata.

A kismegszakító a hálózatot és az arra kapcsolt elektromos berendezéseket látja el védelemmel maximum 400 V-os hálózaton. A névlegesnél nagyobb áram esetén a kismegszakító automatikusan lekapcsolja az elektromos berendezést a hálózatról. Kifejezetten úgy tervezik őket, hogy ne csak szakemberek tudjanak boldogulni velük, hanem bárki, aki az épületeket, lakásokat használja.

Kismegszakító

A kismegszakító cseréjét csak feszültségmentesítés után kezdjük el. A legjobb, ha azonos típusú megszakítót választunk, így a rögzítés nem okozhat problémát. A jelenleg kapható kismegszakítókat már kalapsínre rögzítik, így leoldásuk és rögzítésük is egyszerű. Hogy elkerüljük a későbbi meghibásodásokat és az azokból adódó balesetveszélyt, a kismegszakítók cseréjét bízzuk képzett villanyszerelőre!

Biztosíték tábla csere

Villanyszerelő Budapesten és Pest megyében