Hogyan kell megfelelően áramtalanítani?

Hogyan kell megfelelően áramtalanítani?
Nincs probléma azzal, ha valaki fél a elektromosságtól. A helyzet viszont az, hogy hiába félünk, egy egyszerű izzócsere miatt nem hívhatunk villanyszerelőt. Egy dolgot kell biztosan tudnunk, ez pedig az áramtalanítás. A villanyszereléshez minimális szinten konyítanunk kell, ha nem akarunk elveszni az áramkörök sűrű erdejében. Épp ezért fontos, hogy a legegyszerűbbnek tűnő beavatkozások esetén is feszültségmentessé kell tennünk az adott elektromos készüléket, vagy akár az egész lakást.

Villanyszerelés Budapesten olcsón

Miután pontosan megterveztük, mit fogunk csinálni, és felmértük a terepet is, az áramtalanítás következik. Az előbb említett izzócsere esetében például elég, ha a készüléket kihúzzuk a konnektorból. Ez egyszerű. Ha azonban az egész konnektort szeretnénk feszültségmentessé tenni, akkor az áramköri biztosítót is le kell kapcsolnunk. Ha ez megvan, a kóbor áramok miatt még mindig nem lehetünk biztosak abban, hogy minden árammentes. Épp ezért – ha például konnektorral van dolgunk – továbbra is úgy kell dolgoznunk vele, mintha még mindig áram alatt lenne.

lampa-ledes-egovel

A feszültségmentesítés kihagyhatatlan lépés, hiszen halálos áramütést is szenvedhetünk, ha a károsodott vezetékekhez hozzáérünk. A részleges áramtalanítás kismegszakítókkal is történhet, ez viszont nem a legbiztonságosabb lehetőség. A legegyszerűbb tényleg az, ha lekapcsoljuk a főbiztosítékot, és csak ezután látunk munkához.

Villanyszerelő gyorsszolgálat – Budapest

Végül pedig tájékoztassuk környezetünket arról, hogy véletlenül se kapcsolják vissza az áramot. A feszültségmentesítés sikerességéről fáziskeresővel bizonyosodhatunk meg. Ha komolyabb beavatkozásról van szó, inkább kérjük villanyszerelő szakszerű segítségét, minthogy baj történjen!