A villanyszerelő telefonszáma

Elektromos tűzhely

Elektromos tűzhely
A legelső elektromos tűzhely 1909-ben jelent meg, azóta van lehetőségünk elektromosságot felhasználva főzni és sütni. Választhatunk teljesen villannyal üzemelő és kombinált – elektromos sütő és gázüzemű főzőlap – változatot is. Napjainkban a magyar háztartásokban többségében gáztűzhelyet használnak, feleannyi kombinált tűzhely és kb. hatodannyi elektromos tűzhely van használatban.

villanytuzhely-beszereles

Villanyszerelés Budapesten és Pest megyében

Ez a tendencia azonban az utóbbi években változni látszik. Az elektromos tűzhelyek egyre inkább kiszorítják a gáztűzhelyeket. Ennek egyik oka esztétikus kialakításuk, egyszerű kezelhetőségük és biztonságos működésük. Amiért azonban mégis sokan ódzkodnak tőlük, az a viszonylag magas fenntartási költségük. Ám az elektromos tűzhely sem feltétlenül borítja fel a családi költségvetést. Amennyiben okosan használjuk, nem kerül többe, mint a gáztűzhely használata. Az újdonsült elektromos tűzhely tulajdonosoknak csupán azt kell megtanulniuk, hogy ne minden műveletet a tűzhellyel végezzenek el, pl. a kávéhoz való néhány deciliter víz forralásával feleslegesen pazarolnánk az energiát.

Elektromos tűzhely
Elektromos tűzhely

A mindennapos főzéshez azonban kitűnő társ, érdemes hozzá alumíniumból készült edényeket használni, mert ezek könnyen és igen jól vezetik a hőt. Az elektromos tűzhely beszerelése villanyszerelő feladata és ugyanez mondható el a javításáról is. Mivel több mérést csak feszültség alatti állapotában lehet elvégezni, ezért fokozottan veszélyes berendezésről van szó.

Elektromos tűzhelyek bekötése Budapesten

A villanyszerelő telefonszáma