Érintésvédelem

Érintésvédelem
Egy mai otthon elképzelhetetlen elektromos berendezések nélkül. Nincs a lakásnak olyan helyisége, ahol legalább egy, elektromossággal működő készüléket ne tartanánk. Ezeknek nap mint nap élvezzük pótolhatatlan előnyeiket, de ne feledkezzünk meg azokról a veszélyekről sem, amiket magukban rejtenek!

Érintésvédelem
Érintésvédelem

Az érintésvédelem műszaki intézkedések összessége, melyek a meghibásodás során feszültség alá kerülő vezető részek érintéséből adódó balesetek elkerülésére szolgálnak. Az érintésvédelmi szabvány szerint az elektromossággal működő készülékek három osztályba sorolhatók. Az első osztályba tartoznak azok a készülékek, melyeknek használatához védővezető szükséges, a mások osztályba a kettős vagy megerősített szigeteléssel ellátott készülékek, a harmadikba pedig az érintésvédelmi törpefeszültséggel üzemelők. Az épületek villamos berendezéseinél kétféle érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat létezik.

Villanyszerelés Budapesten és Pest megyében

Az első a beüzemelés előtt első felülvizsgálat, a második pedig az időszakos felülvizsgálat. Az érintésvédelem kialakítása a villanyszerelő feladata. Egy igazán megbízható villanyszerelő szakember ezen a téren is felkészült. Komolyan kell venni ezt a feladatot is, hiszen így érhetjük el, hogy kevesebb elektromossággal kapcsolatos baleset és haláleset történjen.