Villanybojler bekötése

Villanybojler bekötése
Amikor új bojlert vásárolunk, azt reméljük tőle, hogy nem fog csöpögni, nem fogyunk ki majd a meleg vízből és évtizedeken át kifogástalanul fogja kiszolgálni családunk igényeit. Igen ám, de ehhez egy feltételnek biztosan teljesülnie kell: a villanybojlert szakszerűen kell bekötni. Számos buktatója van az otthoni próbálkozásoknak és a villanyszerelők sokat tudnának mesélni arról, mennyi furcsa esettel volt dolguk a mindenre elszánt tulajdonosok “ügyeskedései” miatt.

Villanyszerelés olcsón, gyorsan  Budapesten

Villanybojler bekötése
Villanybojler bekötése

Nem lehet elég sokszor elismételni, hogy a villanybojler bekötésével házilag senki ne próbálkozzon meg! Felejtsük el a különféle tippeket, melyekkel megkerülhetnénk a villanyszerelő szakembert, mert ebben az esetben csak rosszabbul fogunk járni (belehalhatunk). A villanybojler élettartamára és teljesítményére egyaránt kihat a nem megfelelő bekötés, nem beszélve a balesetveszélyről – tűz, áramütés -, amit a kontár munkával okozhatunk.

villanybojler-bekotese

Éppen ezért a bekötés elengedhetetlen része a védőföldelés kialakítása, ami szintén szakember feladata. Bekötéskor ellenőrizni kell a bekötő villamos vezetékeket, azok állapotát és keresztmetszetét, de a hálózati feszültség értékét is. A villanybojler rendszeres karbantartást igényel, ehhez szintén hívjunk villanyszerelő szakembert!

Villanyszerelő Budapesten és Pest megyében