A LED fényforrás előnyei

A LED fényforrás előnyei
Már az 1960-as évek elején feltalálták, ma a kereskedelemben kapható LED-lámpákat  több LED összeépítésével készítik. Fénytechnika terén pár éve még újdonságnak számított, mostanra azonban számos területen alkalmazzák és egyre többen cserélik le hagyományos izzókat LED fényforrásra, hiszen rengeteg előnnyel bír.

Energiatakarékos, környezetbarát megoldás, hiszen nincs CO2 kibocsátása, valamint nem vibrál, ezzel pedig a szemet is kíméli. A hétköznapokban LED izzóként emlegetjük, ez viszont nem teljesen pontos meghatározás. A LED ugyanis nem izzik, csak világít.

led-lampa

Amíg a hagyományos izzók élettartama mindössze 1000, addig a LED fényforrásé 50.000 üzemóra. Előbbiek az áram nagy részét melegítésre használják, nem pedig világításra. A LED legnagyobb előnye az energiatakarékosság, mivel működésekor elektronok szabadulnak fel, aminek köszönhetően nincs hővesztesége, tehát a környezetet sem melegíti fel. Fényereje szabályozható, irányíthatósága azonban alacsony. Ennek ellenére nem képez fényszmogot sem, mivel a LED pont oda világít, ahol arra szükség van.

Villanyszerelő Budapesten és Pest megyében

Ez a fajta fényforrás azonnal a kívánt fény erősségét produkálja, nem kell megvárni, amíg bemelegszik. Keskeny fényspektrumának köszönhetően nem károsítja a tárgyak anyagát és színét, így üzletek kirakatába megfelelő választás lehet. A kompakt világítókkal ellentétben a LED-lámpákat nem károsítja a folyamatos kapcsolgatás sem.

Ledvilágítás

A hagyományos izzók LED-re történő cseréje egyszeri beruházás, ami első sorban hosszú élettartamuknak köszönhető. Megbízhatóak, elhasználódásuk lassú, ezért mindenképp érdemes lehet elgondolkozni a váltáson.

Villanyszerelés Budapesten olcsón, garanciával