Villany fűtési rendszerek: falfűtés

Villany fűtési rendszerek: falfűtés
Míg néhány évvel ezelőtt a villany fűtési (elektromos falfűtés) rendszerről úgy tartották, óriási fenntartási költségei miatt csak a legtehetősebbeknek való, addig mára a helyzet megváltozott. Ez a fűtési technológia egyre inkább előtérbe kerül az alacsony energiafelhasználású épületeknél, hiszen kényelmes, praktikus és egy jól szigetelt, minőségi anyagokból épült ház esetében egyáltalán nem pazarló a kisebb fűtési igény miatt.

Villanyszerelés Budapesten és Pest megyében

A falfűtés az egyik legkedveltebb fűtési technológia. A valóságosnál akár 2-3 fokkal is melegebbnek érezhetjük otthonunk hőmérsékletét, köszönhetően a falakból sugárzó hőnek. Éppen ezért nincs szükség nagyon magas hőmérsékletre felfűteni a lakást, mivel a hőérzetünk ez esetben kellemesen csap be minket. Ezenfelül nagy előnye, hogy egyáltalán nincs helyigénye, nem okoz szálló port – ami fontos az allergiások, asztmások számára – és mivel láthatatlan, valamennyi helyiségben esztétikus. A villany fűtési rendszerek között a padlófűtés is nagyon népszerű, de a falfűtéssel szemben ennek van egy sokakat elriasztó hátránya. Mégpedig a hőmérsékleti korlát, ami 28 fok.

elektromos-futopanelek

Az elektromos falfűtés fő illetve kiegészítő fűtésként is dolgozhat. Szobatermosztáttal működik költség hatékonyan. Előnyök: nagyon hosszú élettartam, nincs szálló por, egyenletes hőérzet, minimális helyigény.

A falfűtés esetében azonban nincsen ilyen határ, a felület bármilyen hőmérsékletűre felfűthető. A falfűtést 2 m-es magasságig érdemes telepíteni, mert afölött már nem sugároz a hő a helyiségben tartózkodókra. Ez a fűtési rendszer nem igényel kéményt és külön fűtőhelyiséget, beépítése pedig utólag is egyszerű. A fűtési rendszer optimális megtervezéséhez és kivitelezéséhez feltétlenül kérje ki épület energetikus és villanyszerelő szakember tanácsát.

elektromos-futopanel

Amennyiben hagyományos fűtésszerelő szakemberre lenne szüksége Budapesten, keresse munkatársainkat az alábbi linken: http://futesszerelo.dugulaselharitas.net