Régi elektromos vezetékek cseréje

Régi elektromos vezetékek cseréje
Főként az 1970-es évek előtti épületekben találkozni olyan régi alumínium vezetékekkel, melyeket védőcső nélkül építettek be, de ugyanígy jellemző a védőföldelés hiánya is. Amennyiben az elektromos vezetékek már nagyon elavultak, netán életveszélyessé váltak, időszerű a cseréjük. Mivel ez az egész lakásban nagy felfordulással jár, érdemes egybekötni a felújítással.

Villanyszerelés olcsón, gyorsan  Budapesten

Az elektromos hálózatok élettartama kb. 30 év. Ez idő alatt a szabványok és a felhasználói igények is akkorát változnak, hogy a csere elkerülhetetlenné válik. De nem a vezetékek elöregedése lehet az egyetlen ok a cserére. Előfordulhat, hogy olyan nagy teljesítményű elektromos berendezés kerül beüzemelésre, ami szintén indokolttá teszi a vezetékrendszer felújítását.

Régi elektromos vezetékek cseréje
Régi elektromos vezetékek cseréje

Számos előjele lehet annak, hogy a vezetékek megértek a cserére. Ha több készülék használata esetén rendszeresen lecsapódik a kismegszakító vagy kiolvad a biztosíték, zárlatok keletkeznek, felmelegednek, szikráznak a konnektorok, égett bakelit szag terjeng a lakásban, vibrálnak vagy pislákolnak a lámpák, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elérkezett az idő arra, hogy egy szakember vizsgálja át a lakás elektromos vezetékrendszerét. A teljes csere pedig nem kis munka. Egy 50 nm-es lakás esetében is eltart vagy 5-10 napig, ráadásul a falak vésésével jár együtt, ami maga után vonja, hogy utána vakolni, festeni is kell.

Villanyszerelő gyorsszolgálat Budapesten és Pest megyében.

A feladat tehát összetett, de kétségkívül megéri, hiszen újabb 30-40 évre letudhatjuk az elektromos vezetékekkel kapcsolatos teendőket. Minden képen azt javaslom, hogy az elektromos rendszer a létező legmodernebb és legjobb minőségű elemekből álljon. Valamint kérjük ki a villanyszerelő tanácsát a rendszer méretezés ügyében. Ezért inkább túlméretezett legyen a vezeték rendszer mint alul méretezett,  így a későbbiekben megnövekvő nagyobb terhelést is ki tudja szolgálni.