Biztosíték tábla

Biztosíték tábla
A biztosíték tábla a fővezeték mért oldalán található, ez a legfontosabb része a lakás elektromos hálózatának. Hogy hibátlan műszaki állapotban legyen, éppen ezért elengedhetetlen. Innen indul ki valamennyi vezeték és ha meghibásodik, áramszünet lehet, de akár tűz is kiüthet.

Biztosíték tábla csere

Az épület vezetékei a biztosíték táblában futnak össze. Itt találhatók a kismegszakítók, melyek a túlterheléssel és a zárlattal szemben védik a hálózatot, de ide van beépítve a Fi relé is. Ahol ez utóbbi még nem található meg, ott a biztosíték tábla cseréjekor érdemes ezt pótolni! Az elavult biztosíték tábla cseréje nem lehet kérdéses. A régi típusoknak már a használata sem praktikus, nem beszélve arról, hogy az ún olvadóbiztosítók olvadás után már nem használhatók újra, ún. patkolásuk életveszélyes.

Villanyszerelő Budapesten és Pest megyében

Tehát minden szempontból korszerűtlenné váltak. Hogy családunkat és otthonunkat biztonságban tudhassuk, a több évtizeddel ezelőtti biztosíték táblákat feltétlenül cseréltessük le, különben csak idő kérdése az elektromos tűz kiütése. Ezzel együtt pedig érdemes a villanyszerelővel megnézetni a régi kötéseket is, szintén a balesetveszély csökkentése érdekében.