Konnektor és kapcsolók bekötése

Konnektor és kapcsolók bekötése
Sokan bármiféle szakképzettség és tapasztalat nélkül próbálkoznak meg a kapcsolók és konnektorok bekötésével. Amikor a felújítás után újakra, szebbre, esztétikusabbra cseréljük őket, bizony egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnik házilag megoldani ezt, mint a villanyszerelőre várni.

Villanyszerelés olcsón, gyorsan  Budapesten

Konnektor és kapcsolók bekötése
Konnektor és kapcsolók

Ha a régit már eltávolítottuk, az új konnektor bekötése igen egyszerű művelet. Első lépésként áramtalanítsunk! Hogy ez sikerült-e, azt fázisceruza segítségével tudjuk ellenőrizni, de biztosra akkor mehetünk, ha szigetelt csavarhúzót használunk. Fontos, hogy tudjuk, melyik vezeték micsoda, hiszen ha össze-vissza kötjük őket, életveszélyes helyzetet idézhetünk elő. A sárga/zöld vagy régebbi szabvány szerint a piros a földelés, a kék a nulla, a fekete a fázis. Ez utóbbi kettőt fel lehet cserélni, azonban a földelés helyére nem köthetünk rossz vezetéket! A földelővezetékhez érintve a fázisceruza nem szabad, hogy világítson, ezt mindig ellenőrizzük!

kapcsolok-konnektorok-bekotese-csereje

A kapcsoló bekötése csupán néhány lépésből áll. Az előkészület keretében a dobozt tisztítsuk meg a portól, vakolattól, majd azonosítsuk a vezetékeket. Lazítsuk meg a kapcsok csavarját, majd a vezeték végét dugjuk az anya és az érintkező közé, ezután húzzuk szorosra a csavarokat. Toljuk vissza a vezetéket a dobozba, a rögzítőkarmokat lazítsuk meg, majd miután a keretet a falhoz igazítottuk, húzzuk meg a karmokat csavarhúzóval.

Igazítsuk el a vezetékeket és pattintsuk helyére a kapcsolót. Mint mindig, most is hangsúlyozzuk, hogy az elektromos árammal való munka nem játék. Minden esetben kapcsoljuk le a kismegszakítókat a szerelés idejére vagy ha kicsit is bizonytalanok vagyunk, hívjunk villanyszerelőt.

Villanyszerelő gyorsszolgálat – Budapest

Konnektorok beszerelése